Home / Siyer / Struggle and Chaos – FaithGateway

Struggle and Chaos – FaithGateway

Strider

Han gick lite längre och föll på sitt ansikte och bad och sade: ”Min far, om det är möjligt, låt den här koppen passera från mig; ändå, inte som jag vill, utan som du vill. ” – Matteus 26:39

Vi kämpar alla. Men trodde du någonsin att Gud kanske använder dina kämpar för att förändra dig? Att forma dig? Till och med för att läka dig? I två år har jag bett Gud ta bort smärtan i min skrivhand. Även när jag skriver dessa ord känner jag stelhet i tummen, fingrarna, underarmen och axeln. Läkarna krita det upp till trettio plus böcker skrivna i långa hand. Under årtiondena har den upprepade rörelsen begränsat min rörelse, vilket gör de enklaste uppgifterna – att skriva en mening på ett pappersark – svårt.

Så jag gör min del. Jag sträcker fingrarna. En terapeut masserar musklerna. Jag undviker golfbanan. Jag går till och med till yoga! Men framför allt ber jag. Bättre sagt, argumenterar jag.

Borde inte Gud läka min hand? Min penna är mitt verktyg. Att skriva är mitt uppdrag. Hittills har han inte botat mig.

Eller har han? Dessa dagar ber jag mer när jag skriver. Inte vältaliga böner utan ärliga. Herre, jag behöver hjälp … Fader, min hand är stel. Obehaget ödmjukar mig. Jag är inte Max, författaren. Jag är Max, killen vars hand slits ut. Jag vill att Gud ska läka min hand. Hittills har han använt min hand för att läka mitt hjärta.

Så den saken du kämpar med, som du har bett om om och om och om igen … kan det vara så att Gud använder den för att läka ditt hjärta?

~ Innan Amen

*

Kaos

Kasta all din ångest på honom eftersom han bryr sig om dig. – 1 Petrus 5: 7 SV

Föreställ dig den här scenen. Det är frukosttid och familjen är i kaos. Döttrarna klagar över sin bror som tog för mycket tid i badrummet. Som ett resultat borstar håret inte och smink appliceras inte. Mamma gör sitt bästa för att hantera konflikten, men hon vaknade med huvudvärk och en lång lista med saker att göra. Klockan tickar som en tidsbomb, allt närmare det ögonblicket då, bom! Det är dags att gå. Pappa stannar vid köksporten och undersöker pandemoniet. Han väger sina alternativ:

  • Be alla att forma sig och bete sig.
  • Berate sin son för att dominera badrummet, hans döttrar för dålig planering och hans fru för att inte ta kontrollen.
  • Smyga ut innan någon märker det.

Eller så kan han vända sig till Gud med en enkel bön: Fader, du är bra. Jag behöver hjälp. Minska frasen i mitt hus, snälla. Kommer bönen att förändra allt? Det kan. Eller det kan ta en ny bön, eller två eller tio. Men åtminstone kommer problemet att ligga i den som kan lösa det.

~ Innan Amen

Utdrag med tillstånd från Gud är med dig varje dag av Max Lucado, upphovsrätt Max Lucado.

* * *

Din tur

Strider och kaos. Låter som en vanlig måndag, eller hur? Den djupa sanningen är att Gud är med oss ​​i våra strider. Han är med oss ​​i kaoset. I själva verket kan han använda strider och kaos för att vara ännu mer påtagligt närvarande för oss! Kom och dela dina tankar med oss ​​om den som är med oss. Vi vill höra från dig. ~ Andaktar dagligen

About admin

Check Also

Eviga belöningar – FaithGateway

Under de första månaderna av mitt nya liv kraschade jag in i 2 Korintierbrevet 5:10: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir