Home / Siyer / Det är aldrig för sent att tacka Gud

Det är aldrig för sent att tacka Gud

Gå in i hans portar med tacksägelse
och hans domstolar med beröm;
tacka honom och prisa hans namn.
Ty Herren är god och hans kärlek varar för evigt;
Hans trofasthet fortsätter genom alla generationer.
– Psaltaren 100: 4-5 NIV

“Du är Gud som ser mig”, för hon sa, “jag har nu sett den som ser mig.” – 1 Moseboken 16:13

I oktober 2018 var jag i Nashville och arbetade med musiken till min film Sedan kom du. Min kära vän Angie hade skapat en text för mig med artisten och låtskrivaren Nicole C. Mullen – en GRAMMY-nominerad artist som vunnit flera Dove Awards och var högt respekterad i musik- och gospelvärlden.

Av någon uppenbar anledning hade jag varit medveten om Hagars bibliska karaktär. Hagar var den egyptiska tjänarinnan till Sara, Abrahams karga hustru, som efter en bitter kamp med Sara övergavs med sin son Ismael i öknen. Det är en av de mest störande berättelserna i Abrahams och Sarahs historia, men som alla berättelser i Bibeln, alltför mänskliga.

Det andra konstiga som hade fängslat mig var en vers från Sakarja:

Jag … kommer att vara en eldvägg runt henne, och jag kommer att vara härligheten i hennes mitt. – Sakarja 2: 5 NASB

Den rena poetiska skönheten i dessa ord bedövade mig och dröjde kvar med mig. De var särskilt uppmärksamma på mitt hjärta den dagen Nicole kom för att skriva.

Under nästa timme upptäckte jag att Herren nyligen också hade placerat Hagar på Nicoles hjärta. Vi gick med på att skriva om henne och införliva Sakarjas skrift som han hade avslöjat för mig i kören. Det var ett enkelt, kreativt ebb och flöde, och vi avslutade vår korta session nöjda med att vi hade en solid sång. Vi kom överens om att jag skulle jobba med att avsluta låten medan Nicole reste utomlands.

Tillbaka i Connecticut började jag arbeta och jag slutade inte med Hagar; Jag skrev om Rut, sedan David och slutligen Maria Magdalena. Även om det inte var logiskt kände jag mig tvungen att skriva det på detta sätt – en ledning från Herren som jag har lärt mig att lyda. Sedan satte jag den åt sidan tills Nicole och jag kunde återansluta och bestämma vart vi skulle ta den nästa.

Vi träffades ett par veckor senare i min producerande partner Sal Oliveris studio för att spela in en demo. Nu var det uppenbart att vi hade skrivit en teaterbit som behövde en berättelse. Denna typ av bit var ny för Nicole. När jag bad henne att gå in i inspelningsbåset och utan manus helt enkelt presentera varje karaktär innan hon började sjunga om dem, tittade hon på mig med stora, livrädda ögon och sa, ”Åh, Kathie, jag kan inte göra det . Jag gör inte det. ”

”Nej, Nicole,” sa jag till henne. ”Det är inte så att du inte kan göra det, det är bara att du aldrig har gjort det förut. Du känner till Bibeln så bra, berätta bara vad du vet om dessa karaktärer och sätt scenen åt oss. ” Hon gick slutligen med på att försöka. Nicole stod framför mikrofonen, Sal satte sig vid tangentbordet mittemot henne, och vi började.

Nicole sa dessa fem enkla ord: “Hagar var ensamstående mor.” Och boom! Hon stannade inte de närmaste elva och en halv minut. När hon var klar satt Sal och jag ett ögonblick i tyst vördnad. Sedan föll jag på mitt ansikte och tackade och tillbad Gud. Så småningom stod jag upp och gick fram till där Sal fortfarande satt vid tangentbordet, hans fingrar darrade och tårarna rann ner i ansiktet.

Nicole var också överväldigad. ”Nicole,” sa jag till henne, “det smorde sig av den Helige Ande. Det finns inget annat sätt att förklara vad som just hände. ” Hon nickade och sa, “Jag vet.”

Efter mycket få förändringar av vad hon både sa och sjöng visste vi att vi hade den slutliga versionen av Guden som ser. Det var inte din typiska sånglängd, men den var full av kraft och sanning.

Jag var övertygad om att Nicoles prestation förtjänade att presenteras musikaliskt och bestämde mig för att spela in den med musiker från Nashville Symphony. Det enda logiska steget därifrån var att ta vårt arbete till Israel och filma denna magnifika konstnär i det land där alla berättelser faktiskt hade hänt. Under fyra dagar regisserade jag när vi filmade i det utomordentligt majestätiska, öde, livliga, glänsande utlovade landet för mina förfäder.

Jag kände mig återfödd igen och fylld med tacksägelse. Jag var helt medveten om att varje gåva och varje dröm som min Skapare hade placerat i mig i min mors liv äntligen föds. Allt jag någonsin upptäckt och lärt mig under varje ögonblick framför scenen, framför kameror, mikrofoner, publik och kritiker, kulminerade i denna upplevelse. Det var bortom ödmjuk. Det var bortom spännande.

Guden som ser släpptes till otroligt kritikerros. Men ännu viktigare, det gick in i miljoner hem och miljontals hjärtan och förändrade tusentals liv. Vi vet det från kommentarerna vi fått på YouTube.

Berättelsen om Hagar kan påminna dig om att det aldrig är för sent att se Gud använda dig och att tacka honom. Jag vet att detta är sant eftersom två kvinnor som älskar Jesus satte sig ner för att skriva en sång om en annan kvinna som trodde att ingen älskade henne, de följde i hennes fotspår in i den bokstavliga och metaforiska vildmarken och otroliga mirakel ägde rum. Jag är alltid tacksam för gåvan av den här upplevelsen som Gud gav oss.

Tack Jesus för att ge oss möjligheter, gåvor och förmågor att hedra och förhärliga dig. Tack för att det aldrig är för sent att tillbe dig med tacksägelse för att du använde oss! Amen.

Anpassad med tillstånd från Det är aldrig för sent av Kathie Lee Gifford, copyright Kathie Lee Gifford.

* * *

Din tur

Idag är det Thanksgiving i USA. Men oavsett var du befinner dig idag kan vi gå samman andligt för att prisa Herren och förhärliga hans namn. Vad är du tacksam för? Kom och dela med oss! ~ Andaktar dagligen

About admin

Check Also

Warrior Princesses – FaithGateway

“Jag, en prinsessa?” “Du är den lagliga arvtagaren.” “Jag leder aldrig någon.” ”Vi hjälper dig …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir