Home / Siyer / Är de Guds önskningar eller mina?

Är de Guds önskningar eller mina?

Hur skiljer jag mellan mina önskningar och Guds? Hur använder jag mina sanna hjärtans önskningar – de som leder mig till hans bästa för mig?

När den Helige Ande bor i ditt hjärta har du mer än bara mänsklig intuition och kunskap för att hjälpa dig att fatta beslut. När Anden leder dig genom de fyra stegen [to a sacred pace], Han tar denna blandning av olika ingredienser som påverkar ett beslut och siktar igenom dem för att leverera ett skräddarsytt recept för att urskilja Guds vilja i en situation.

Ändå, om du inte tränar dig själv att vänta på Herren och ta reda på vad som finns i ditt hjärta, kan ditt kött verkligen vilseleda dig. Om du insisterar på att få snabba svar, se din egen agenda fullbordas eller vinna vad världen har att ge, kanske du har en viss mått på jordisk framgång som jag gjorde – men du måste också uthärda den ännu större tomhet och fördjupning som kommer med det. Och du kommer aldrig, någonsin att vara djup i ditt hjärta lycklig, för du kommer att ha missat vad du ville ha mest.

Fördröjer standard

Min standard och grund är … Psaltaren 37: 4,

Gläd dig i Herren, så kommer han att ge dig ditt hjärts önskningar. – ESV

Hur ser glädje i Herren ut? Min andliga mentor och jag debatterar detta. Han är rädd för kristna att ta detta till ansiktet eftersom våra hjärtans begär inte alltid är rena. Men min påstående är att om jag verkligen gläds åt Herren – att finna glädje i det som behagar honom och sträva efter hans prioriteringar – så kommer det jag äntligen önskar i mitt hjärta, det jag vill ha mest i det här livet, att vara detsamma som vad han välsignar mig med.

Jakob 4: 3 säger att när vi frågar saker av Gud och inte tar emot dem, är det ”för att du frågar med fel motiv, att du kan spendera det du får på dina nöjen.” De fyra stegen är ett sätt som han upplyser oss om våra största önskningar – som är hans önskningar för oss – och ser till att vi tar emot dem.

Jag är tacksam för att Herren inte ger oss alla mindre önskemål. Om han gav oss alla behov som någonsin kommer in i våra sinnen skulle vi förbli oändligt distraherade av små saker och aldrig komma till de stora saker han har planerat!

Mitt mål före utbrändhet att bli miljonär är ett utmärkt exempel. Jag tänkte så länge att detta var mitt hjärtas önskan. Uppenbarligen tillfredsställde mig dock inte att ha pengarna i handen. Om något slog det mig med mina prioriteringar. När jag väl blev kristen och kunde se på mitt liv genom Andens lins, förstod jag att min önskan efter pengar hade varit en yta som “ville”. Det var mitt kött som pratade. Vad jag verkligen längtade efter var acceptans och kärlek och ett fridfullt sinne. Jag hade valt rikedom och prestation som min körfält och trodde att de skulle vara den uttryckliga vägen till lycka. Det visar sig dock att de snabba banorna inte tog mig någonstans bra; de slog mig oändligt runt ett meningslöst spår. Jag skulle ha sparat mig mycket besvär om jag hade följt Matthew Henrys råd: ”Var uppmärksam på att skapa planer för lycka, som om det låg i den här världens saker, som snart försvinner. Fall inte in i tullen för dem som vandrar i köttets lustar och tänker på jordiska ting. ”1

Likaså för några av de saker jag trodde jag ville ha. De har så ofta visat sig vara bara ett symptom på en djupare önskan; Jag har ibland behövt år och år för att identifiera vad som orsakade klåda. Vad jag har hört när jag tittar på ett materiellt innehav var, Ser du den där saken? Du har pengarna. Du vill ha det. Här är din chans att få det. Nu! Så köp det! Men när det bara har varit den rösten som ropade på mig och ingen frid, har jag vetat att det var mitt kötts önskan att prata – och tid att gå bort.

När jag har väntat på Herren, då glädjer han mig genom att uppfylla mycket större drömmar. I ett fall hade jag haft en lust i hälften av mitt liv. Och i den drömmen som blev verklighet fick jag veta vad jag skulle ha förlorat om jag hade nöjt mig med den mindre önskan som föregick den.

Höra hjärtat

En helig takt, och särskilt att arbeta för att bli neutral, handlar om att ställa in ljudet från ditt sinne och världen så att ditt hjärta kan höras. Du förstår, det finns öron och ögon på huvudet, och det finns hjärtans öron och ögon. Hela processen att komma i takt med Gud hjälper dig att träna dig själv att se och höra med ditt hjärta framför allt.

Det betyder inte att jag inte använder förnuft och erfarenhet för att hjälpa mig att urskilja Guds svar för mitt företag och mitt liv. Som du har läst är jag väldigt intensiv med due diligence. I min strävan efter fakta i alla situationer tillämpar jag inte bara de saker jag har lärt mig, men jag är uppmärksam på omständigheterna och söker visdom hos betrodda rådgivare. Anden använder alla dessa saker för att hjälpa mig att borra mig över alla vilseledande känslor, farliga impulser och dold synd – allt med det gudomliga målet att få mig i kontakt med mina verkliga önskningar.

Du måste ge upp dig själv så att Gud kan få sin väg. Så länge du fortfarande försöker vara under kontroll, så länge du insisterar på din plan snarare än Guds, får du inte ett ”Andes” svar i ditt beslutsfattande; det blir ett ”själv” svar.

Temat för denna bok är att komma bortom dig själv och upptäcka Guds bästa svar för ditt liv. Om du behöver prata med någon, bra. Jag vet att jag ibland behöver bli förvirrad och att någon ställer mig tuffa frågor för att hindra mig från att springa från banorna. Lita bara inte på dina impulser; gå inte ensam med dina känslor. När du gör det tillåter du ditt sinne för mycket kontroll. Och att försöka lösa ett problem därifrån kommer säkert att slå tillbaka.

Att arbeta igenom stegen för att bli neutral hjälper dig att komma ur din väg och vill ha Guds väg. Inte motvilligt eller fruktansvärt, men tacksamt. Förväntansfullt.

Detta är en av de största förändringarna jag har upplevt. Jag lever inte längre i fruktan och är dödsrädd att om jag inte får allt att hända enligt min plan kommer det att misslyckas. Några av mina satsningar kan faktiskt misslyckas som en del av Guds plan! Han lovade aldrig att skona oss smärta, men han lovade att smärtan kommer att bli meningsfullt – Han kommer att använda den för att ge oss vad vi vill mest om vi ska göra vår del och låta honom göra sitt. Därför försöker jag fortsätta framåt i tro, göra vad jag kan, med vetskap om att han sedan kommer att göra vad bara han kan göra.

En del av mitt ansvar är att döva örat för de ofta frestande saker som mitt kött säger kommer att ge mig tillfredsställelse och i stället vänta på Herren för mitt hjärtas önskningar. Jag lever i fullständigt förtroende för att när jag arbetar från hjärtat kommer Gud att göra allt för mitt bästa, mitt bästa och mitt bästa. Han sa så! Han kommer att vara bra mot mig – glädja mig utöver allt jag någonsin kan be om eller föreställa mig, och får mig aldrig att nöja mig med det näst bästa.

I slutändan är denna process att ge upp oss själva tills vi har “korsfäst köttet med dess passioner och önskningar” (Galaterna 5:24). Det är så vi dör för synd och blir levande för Gud. Så här erbjuder vi oss till hans uppfyllande syften (Romarna 6: 11-13). Det var vad Kristus menade när han meddelade:

Den som vill vara min lärjunge måste förneka sig själv och ta upp sitt kors dagligen och följa Mig. – Lukas 9:23

De bibliska befallningarna att förneka oss själva har både en enorm välsignelse och en bonus. Välsignelsen är att vi inte kommer till slutet av våra liv och upptäcker att vi har vunnit hela världen medan vi förlorar vår själ (Matteus 16:26). Och bonusen är att Gud ger oss de största önskningarna i vårt hjärta.

  1. Matthew Henry, Matthew Henrys kortfattade kommentar, Bible Hub, nått den 18 februari 2017, http://biblehub.com/commentaries/mhc /romans/12.htm

Utdrag med tillstånd från Heliga tempo av Terry Looper, copyright Terry Looper.

* * *

Din tur

Vilka är ditt hjärts önskningar? Tror du att de stämmer överens med Guds? Är dina önskningar födda av hans? Hur vill Gud välsigna dig genom att uppfylla ditt hjärtas önskningar? Kom och dela med oss ​​på vår blogg!

About admin

Check Also

“Inte bra nog” Jesus – FaithGateway

Jesus skulle hellre inte ens åka till Jerusalem. Det var kaos. Han föredrog mycket mer …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir